Decision Engine

Bearbejdelse af big data kan resultere i enorme fordele for virksomheder, men man kan let risikere at drukne i manuelle opgaver, hvis man ikke har den rigtige strategi

Med Noitsos automatiserede beslutningsmotor kan virksomheder designe en beslutningsmotor, der kan bygge unikke beslutningsflows til brug for kreditvurdering. Et beslutningsflow kan være semi- eller fuldautomatiseret, og det kan baseres på logiske regler, matematiske modeller eller machine learning. Uanset metoden kan værktøjet på meget kort tid indsamle, forstå, behandle og anvende alle de data, der er relevante for at drive en forretning.

 

Med beslutningsmotoren i centrum kan løsningen sammensættes af forskellige underliggende beslutningsmoduler – bl.a. en budgetberegner, et risiko- og kreditmodul og et kundeprofileringsmodul – som tilpasses til en given forretningsmodel.
Vores decision engine har mulighed for at opsætte flere separate regelsæt, som i kan kalde efter
behov, disse regelsæt kan køre på tværs af lande og dermed i et internationalt setup.

 

1. Data Lake

Data bliver opsamlet fra interne og eksterne datakilder og standardiseres i én platform.

 

2. Servicelag

De aggregerede data benyttes til at beregne forskellige værdier, som f.eks. en PD score, rådighedsbeløb, risiko for svindel, gældsfaktor mm. Værdierne kan bruges til kreditvurdering, compliance mm.

 

3. Regelmotor

Virksomheden kan nemt bygge et sæt regler ved at samkøre de aggregerede data med forretningsregler. Resultatet vises i en brugergrænseflade eller som et svar i et API, der kan integreres direkte ind i virksomhedens eksisterende forretningssystem.

 

4. Beslutning

Uanset om datahåndteringen resulterer i en helt eller delvist automatiseret beslutningsproces, får virksomheden en hurtig og nem adgang til valide data, der kan accelerere forretningsbeslutninger.

 

Eksempel: Kreditvurdering af privatkunder

Trin 1

En privatkunde ønsker at optage et lån i sin bank og udfylder en digital låneansøgning online.

 

Trin 2

Ansøgning modtages af banken og sætter en automatiseret proces i gang, hvor Noitso Decision Engine anvender data fra ansøgningsblanketten til at foretage opslag i interne og eksterne datakilder såsom CPR-registret, RKI, SKAT, Danmarks Statistik, Tinglysning m.fl.

 

Trin 3

Baseret på en regelmotor, som bl.a. består af bankens forretningsregler, risikoprofil og produkttyper, kan regelmotoren sættes op til straks at afvise ansøgninger fra de kunder, banken ikke ønsker at yde kredit. F.eks. hvis ansøger ikke er initielt kreditværdig eller står i RKI. Alle ansøgninger gennemgår en kreditværdighedsvurdering og får udregnet en PD score.

 

Trin 4

Ansøgningerne bliver automatisk godkendt eller afvist. De få ansøgninger, som kræver manuel behandling, sendes til kunderådgiveren.

Træf beslutninger baseret på data

Skriv eller ring til os og hør mere om, hvordan vi kan understøtte din virksomhed med data

Morten Johansen
Chief Commercial Officer
+45 25 22 33 10

Ja, jeg accepterer Noitsos privatlivspolitik*